E-Structures for Greener Buildings

Istoria proiectului:

În septembrie 2014 am început demersurile pentru obținerea de fonduri Norvegiene pentru susținerea dezvoltării companiei.

Ideea de bază a proiectului prin care am aplicat pentru fonduri se poate rezuma prin eficientizarea construcțiilor prin metode avansate de calcul și proiectare. Concret, cu software capabil de calcule avansate se pot reduce cantitățile de materiale folosite în construcțiile încă din momentul proiectării, minimizând impactul economic și ecologic a procesului de construire.

Ideea a prins contur și primele softuri achiziționate au intrat în circuitul de productivitate în firmă începând cu luna mai.

Finanțarea asigurată de Guvernul Norvegiei și cofinanțată de companie au permis o evoluție continuă și o îmbunătățire sistematică a competitivității și productivității companiei. Cifra de afaceri a crescut cu circa 60% și echipa s-a mărit.

Detalii despre sursa de finanțare se găsesc aici și aici. Echipa Innovation Norway România ne-a sprijinit continuu cu sfaturi și consultanță și colaborarea cu ei este excelentă.

Project history:

In September 2014 our company started applying for funding in order to further develop and increase productivity.

The core idea of the project can be synthesized as increasing the efficiency of buildings using advanced specialized software during design. Basically using advanced calculation and design software the resources used to erect a building can be lowered starting from the design stage, minimizing the economic and ecologic impact of the entire building process.

The idea caught on and the first software bought through the program joined our team within May.

The financial aid supplied by Norway and cofinanced by the company have allowed a constant evolution and a systematic improvement of both competitiveness and productivity. Our company’s turnover has increased by nearly 60% and our team has ncreased in size.

Details about the financial mechanism can be found here și here. . Innovation Norway Romania has provided constant and excellent help throughout the project.

 

Stadiu

Status

Proiectul s-a încheiat , softurile achiziționate în lunile Mai, Iulie, Septembrie și Noiembrie sunt implementate și se utilizează cu succes.

În luna Decembrie s-a obținut aprobarea pentru o extindere a proiectului cu noi aplicații. Extinderea proiectului se găsește în implementare.

The project is ongoing with software bought in May, July and September.

Desfășurare proiect

Update Decembrie 2015 – În urma realocării fondurilor din program, am obținut aprobarea extinderii grantului de fonduri norvegiene.

UPDATE Noiembrie 2015 prin Norway Grants am achiziționat o nouă  licență de:

UPDATE Septembrie 2015 prin Norway Grants am achiziționat noi licențe de:

    

UPDATE Iulie 2015 prin Norway Grants am achiziționat noi licențe de:

    

UPDATE Mai 2015 prin Norway Grants am achiziționat noi licențe de:

    

Update Februarie 2015 Am obținut un grant de fonduri norvegiene și acum organizăm licitație pentru achiziție de soft specializat. Mulțumim Norway Grants!