Blog

ianuarie 16, 2018

E-Structures for Greener Buildings

Istoria proiectului:

În septembrie 2014 am început demersurile pentru obținerea de fonduri Norvegiene pentru susținerea dezvoltării companiei.

Ideea de bază a proiectului pentru care am aplicat pentru fonduri IN se poate rezuma prin eficientizarea construcțiilor prin metode avansate de calcul și proiectare. Concret, cu software capabil de calcule avansate se pot reduce cantitățile de materiale folosite în construcțiile încă din momentul proiectării, minimizând impactul economic și ecologic a procesului de construire.

Ideea a prins contur și primele softuri achiziționate au intrat în circuitul de productivitate în firmă începând cu luna mai.

Finanțarea asigurată de Guvernul Norvegiei și cofinanțată de companie au permis o evoluție continuă și o îmbunătățire sistematică a competitivității și productivității companiei. Cifra de afaceri a crescut de circa 60% și echipa s-a mărit.

Detalii despre sursa de finanțare se găsesc aici și aici. Echipa Innovation Norway România ne-a sprijinit continuu cu sfaturi și consultanță și colaborarea cu ei este excelentă.

Ideea că ”cea mai verde construcție este cea care nu se va fi construit” este un punct de plecare expresiv, deși o exagerare evidentă, ce poate rezuma filozofia proiectului nostru.

Structurile pentru construcții au o prezență în ceea ce privește costurile de până 50% din valoarea de investiție și mult mai mare în ceea ce privește amprenta de CO2, putând ajunge până la 80% din amprenta CO2 a construcției clădirii.

Din această cauză ideea că în partea de proiectarea a structurilor se adoptă soluțiile eficiente, economice păstrând clădirile în aceiași parametri de siguranță pare a fi o bună strategie în reducerea amprentei de CO2.

Avem o preocupare continuă în ceea ce privește utilizarea de materiale având un raport mare rezistență/amprentă CO2.

Deși în România preocupările legate de construcții verzi este într-o stare incipientă ne bucurăm să contribuim cu aportul nostru la o dezvoltare durabilă și sănătoasă.

Proiectul este în plină implementare, cu softuri achiziționate în lunile Mai, Iulie și Septembrie.

Blog
About Administrator

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *